26. syyskuuta 2010

PORKKANAKAKKUA, OLE HYVÄ!



2dl tummaa muscovadosokeria
1,75 dl rypsiöljyä
3 munaa
3 dl raastettua porkkanaa
1 dl rusinoita
yhden appelsiinin raastettu kuori
3,5 dl gluteenitonta jauhoa ( TAI venhäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia

Kuorrutus:

1½-2 tl appelsiinimehua
tomusokeria

Lämmitä uuni 200 asteseen. Voitele vuoka.
Kaada sokeri kulhoon ja sekoita sokeriin öljy ja lisää munat.
Sekoita ainekset puulusikalla ja lisää sitten porkkanaraaste, rusinat ja appelsiininkuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli ja kaada seokseen. Sekoita kaikki ainekset puulusikalla.

Kaada seos vuokaan ja paista 35-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Koristele kakku kuorrutuksella. Anna kuorrutuksen hyytyä ja leikkaa kakku neliöiksi. Maista ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti