9. tammikuuta 2011

PERUNARIESKAA / BREAD FROM LEFTOVERS


Moi!

Aloitetaan vuosi helpolla gluteenittomalla rieskalla. Käytä taikinaan ruokailusta jäänyt perunamuusi. Tässä taikinassa on noin ½ litraa perunamuusia. Lisää yksi kananmuna, vähän suolaa ja 1-1,5dl jauhoja. Pyörittele taikinasta palloja ja taputtele pallot leiviksi leivinpaperille. Napauttele leipiin reikiä haarukan avulla. Paista noin 250 asteessa noin 10 minuuttia. Nauti leivät lämpimänä.




Hi!
Let’s start the year with easy gluten free bread. Make this bread if you have for example leftover mashed potatoes. I used about ½ litre of mashed potatoes for five breads. I added an egg, some salt and 1-1,5dl flour. Then I rolled balls from the dough and gently formed them into breads into which I then made holes with a fork. I baked the breads in 250 Celsius for about 10 minutes. This bread should be eaten warm with just a little bit of butter or margarine and milk. Lovely…

2 kommenttia:

  1. Nam, lämmin perunarieska on todellista herkkua!

    VastaaPoista
  2. Aivan! Perunarieskalla sitä aloitettiin kun keliakia todettiin ja siihen aina palataan kun muut leivät alkavat kyllästyttämään. Onneksi perunarieksa ja näkkäri maistuvat aina.

    VastaaPoista