5. marraskuuta 2011

PYHÄINPÄIVÄN KAKKU


Tämä kakku sopii hyvin Pyhäinpäivään. Se vain oli niin hyvää, että se on jo syöty eli leivo itse niin näet miltä kakku oikeasti näyttää. Käytin Semperin Mix-jauhoja gluteenittomaan kakkuun.

Maustettu toffee-omenakakku

200g taateleita pilkottuna
2dl maitoa
250g pehmeää margariinia tai voita
280g jauhoja
200g tummaa sokeria
1½tl leivinjauhetta
4 munaa
1 rkl piparkakkumaustetta tai kanelia
2 tl vanilijasokeria
2-3 omenaa
vähän sitruunamehua
kinuskikastiketta

uuni 175-180C
vuoka 20 x 30 cm
paistoaika 45-50 min 

1. Laita pilkotut taatelit ja maito kattilaan ja keitä hetken aikaa kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta seos ja anna jäähtyä 15 min.

2. Lisää kulhoon voi, jauhot, leivinjauhe, sokeri, munat, mausteet ja vanilijasokeri.

3. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja lisää sitruunamehu viipaleiden päälle.

4. Sekoita nopeasti kakun ainekset vatkaimella, muista lisätä taateli-maitosose.

5. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Asettele taikinan päälle omenaviipaleet.

6. Paista kakku ohjeen mukaan ja anna sen ensin vähän jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Leikkaa kakku neliöiksi ja tarjoa kinuskikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti