Aviomies on ollut koko viikonlopun töissä ja tänään on juhlapäivä kun saamme viettää itsenäisyyspäivää ja yhteistä vapaapäivää. Olemme leiponeet aamutuimaan piparkakkuja ja tällä kertaa taikina onnistui ja leipominen oli melkeinpä helppoa. Eihän mikään gluteeniton ole yleensä helppoa!
Tässä on pipariresepti sitä kaipaaville ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
GLUTEENITTOMAT PIPARKAKUT
¾ dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 munaa
1 tl soodaa
Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa lähes kiehuvaksi.
Jäähdytä seos ja lisää sitten kananmunat. Lisää taikinaan jauhot ja sooda.
Laita taikina jääkaappiin yön ajaksi.
Leivo piparit ja paista ne noin 200 asteessa tai jopa vähän kuumemmassa noin 8 minuuttia.
IN ENGLISH:
The Husband has been at work the whole weekend and today is a day of celebration since we can spend our Independence Day and a day off together. We have been baking gingerbread cookies and this time the dough was great and the baking was almost easy. Anything gluten free isn’t usually easy!
Here is the recipe for gingerbread cookies if anyone wants it and enjoy the Independence Day everybody!
GINGERBREAD COOKIES
150 margarines
¾ dl treacle
1 tl cinnamon
1 tl ground ginger
1 tl ground cloves
2 eggs
1 tsp baking soda
Heat the treacle, sugar and spices in a saucepan until they nearly boil. Let the mixture cool down and then add the eggs and the flour as well as the baking soda. Put the dough into the fridge for the night.
Make the cookies and the bake them in the oven (200 Celcius or a little over) for about 8 minutes.
Tervehdys lumisesta etelästä! Olen yrittänyt saada Aviomiestä soittamaan Aviomiehelle aiheesta matkailu saarivaltioon. Aviomies on ollut kovin kiireinen uuden työnsä vuoksi, joten en usko, että Aviomiehet ovat olleet langoilla vielä. Jatkan pommittamista viikonloppuna, josko sitten Aviomies saisi Aviomiehen luurin päähän.
VastaaPoista