25. tammikuuta 2011

ARKIRUOKAA INTIALAISITTAIN / CHICKEN CURRY


Tämä resepti on gluteeniton. Currytahnassa, jota olen käyttänyt ei myöskään ole gluteenia.

INTIALAISTA ARKIRUOKAA

1 RKL OLIIVIÖLJYÄ
0,5-1 TL KURKUMAA
0,5-1 TL GARAM MASALAA
1 RKL MIETOA CURRYTAHNAA
(ESIMERKIKSI RAJAH MILD CURRY PASTE, myydään ainakin Citymarketissa)
3-4 KANAN RINTALEIKETTA PIENIKSI PALOIKSI LEIKELTYNÄ
1 BATAATTI PIENINÄ KUUTIOINA
1 KANANLIEMIKUUTIO
TÖLKKI KEVYTTÄ KOOKOSMAITOA
HERNEITÄ TAI ANANASPALOJA

PAISTA KANAT OLIIIVIÖLJYSSÄ JA LISÄÄ VÄHÄN SUOLAA. MAUSTA LÄHES VALMIIKSI PAISTUNEET KANAT CURRYTAHNALLA SEKÄ KURKUMALLA JA GARAM MASALA-MAUSTEILLA. LISÄÄ KOOKOSMAITO JA KANANLIEMIKUUTIO SEKÄ TARVITTAESSÄ VÄHÄN VETTÄ. LISÄÄ MYÖS BATAATTIKUUTIOT JA ANANASPALAT JA MEHU, JOS HALUAT ANANASTA  KÄYTTÄÄ. ANNA KASTIKKEEN KIEHUA NOIN 15 MINUUTTIA JA SUURUSTA TARVITTAESSA SUURUSTEELLA. Lisää herneet, jos haluat.

Tarjoa riisin kanssa.

IN ENGLISH:

This is a gluten free curry. The curry paste used in the dish is also gluten free.

Chicken curry with sweet potato

1 tbsp oil
0,5-1 tsp both turmeric and garam masala
1 tbsp mild curry paste
3-4 skinless chicken breasts, cut into bite-size pieces
1 small/medium sweet potato cut into small pieces
1 chicken stock cube
a can of light coconut milk
a can of pineapple
peas

Heat the oil and add the chicken as well as the curry paste with the other spices. Remember to add some salt too.Add coconut milk and diced sweet potato once the chicken is nearly cooked. Add the stock cube and a small can of pineapple if you like some sweetness in your curry. You can also add the juice. Bring to boil and then simmer for about 15 minutes.

Serve with rice.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti