21. elokuuta 2011

ENGLANTILAINEN MÖYKKYKAKKU / ENGLISH APPLE CAKE




Englantilainen möykkykakku

Leivoin tätä kakkua joskus aikoinaan ennen keliakiaa. Päätin kokeilla uudelleen ja samanlainen möykkyhän siitä tuli ja maistuu hyvältä…

2½dl jyttejauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g margariinia
225g kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
100g sokeria
2 munaa

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää margariinia ja nypi kuivat aineet ja margariini muruiksi. Lisää omenat ja vähän sitruunamehua. Sekoita munat ja lisää taikinaan. Sekoita taikina huolellisesti esimerkiksi puukauhalla.

Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan. Taputtele pinta tasaiseksi.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia tai vähän alle. Sekoita 3 rkl sitruunamehua ja 2 rkl sokeria. Kun olet ottanut kakun uunista kaada sitruunasokeriliemi kakun päälle ja anna sen valua kakun läpi. Anna kakun jäähtyä ja nautiskele teekupin kera…

IN ENGLISH:

English Apple Cake

225g gluten free flour
1½ tsp baking powder
pinch of salt
100g butter
225g peeled, cored and chopped apples
100g sugar
2 eggs

Put the flour, the baking powder and the salt into a bowl. Rub in the butter until the mixture resembles breadcrumbs. Add the chopped apples and a squeeze of lemon juice as well as the sugar. Beat the eggs and add into the mixture. Stir to make a firm dough.

Pack the dough into a buttered cake tin. Smooth over the top with a knife.
Bake in 180 centigrade for approximately 50 minutes.

While the cake is in the oven mix together 3 tbsp lemon juice and 2 tbsp sugar. As soon as the cake comes out of the oven, pour the mixture on the cake and let is seep through. Enjoy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti