11. huhtikuuta 2012

KUPPIKAKKUJA / CUPCAKES


Tämä Emäntä ei ole kovin nopea innostumaan uusista virtauksista ja kuppikakkuhuuman jälkeen on jo varmaan tullut vaikka mitä uutta ja muodikasta, mutta täällä leivottiin tänään ensimmäiset kuppikakut. Ostin viikkoja sitten Provenan gluten free muffin mix -pussin ja tänään leivoin ihania suklaamuffinsseja. Koristelin ne The Hummingbird Bakery -keittokirjasta löytämälläni kuorrutteella:


KUPPIKAKKUKUORRUTE


250 g  tomusokeria
80 g voita tai margariinia
25 ml maitoa 
muutama tippa vanilijaesanssia


Tein kyllä vain neljäsosan kuorrutteesta ja se riitti kolmeen kuppikakkuun. Provenan muffinssisekoitus on gluteeniton ja se sisältää puhdasta kaurajauhoa. Pussista tuli 11 muffinsia. Tätä ostan toistekin!


IN ENGLISH:


I am not very good at following the latest trends and the cupcake fever has probably passed ages ago but the Mistress of this House made her first cupcakes today. I bought Provena's gluten free muffin mix which includes gluten free oat flour and made the most delicious chocolate muffins. I frosted them with vanilla frosting from The Hummingbird Bakery cookbook:


VANILLA FROSTING


250g icing sugar
80g butter
25ml milk
a couple of drops of vanilla extract


I only made one fourth of the frosting and it was enough to only three cupcakes! I got 11 cupcakes out of the bag and will definitely make them again!






PS. Kävin viikonloppuna lounaalla Tampereen Finlaysonilla sijaitsevassa italialaisessa ravintolassa. Gluteeniton risotto ei ollutkaan gluteeniton ja vatsa on ollut kipeä siitä lähtien. En taida kokeilla toista kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti