6. huhtikuuta 2012

PÄÄSIÄINEN 2012 / EASTER 2012


It had snowed LOTS last night and the morning looked like winter wonderland. The Hubbylicious has been humming Christmas carols all morning long and we had to shovel some snow. So, a pretty normal Finnish Easter. 


IN FINNISH:


Yöllä oli tullut KAMALASTI lunta ja ikkunasta avautui talven ihmemaa. Jouduimme lumitöihin ja Aviomies hyräili pitkin aamua joululauluja. Tyyppillinen suomalainen pääsiäinen siis.





Can you guess what I am looking at?


I got some saltless roasted chicken and it was YUMMY!


Have been planning to bake hot cross buns for the first time ever and on Wednesday I did it. Only one of the buns looks a bit like in the cookbook. That about how it usually goes with my gluten free baking so no surprises there! We Finns don't seem to have mixed spice in our shops so used just cinnamon, cardamom and some orange zest and used the same old bun recipe that always works for gluten free buns. The cross was easy to make with gluten free flour and water. While baking I also made some cinnamon rolls and at least they turned out alright.


IN FINNISH:


Tämä emäntä on haaveillut hot cross -pullien leipomisesta jo viikkoja ja keskiviikkona viimein tartuttiin taikinaan. Vain yksi pullista näyttää suunnilleen samalta kuin ohjeessa, mutta näinhän se menee gluteenittomien leivonnaisten kanssa, ainakin tässä taloudessa. Englantilaisten käyttämää mausteseosta ei osunut marketin hyllyiltä silmiin, joten käytin vain vanhaa tuttua (ainoaa toimivaa) pullareseptiä ja lisäsin kardemummaa, kanelia ja appelsiinin kuorta. Ristin tein gluteenittomista jauhoista ja vedestä. Innostuksissani tein vielä kanelipullia. Ne onneksi onnistuvat aina ja ne maistuivat herkuilta aamulla brunssilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti