8. toukokuuta 2011

SITRUUNAINEN UNIKONSIEMENKAKKU / LEMON POPPY SEED CAKE


Kakku:

165g pehmeää voita tai margariinia
110g sokeria
sitruunan kuori raastettuna
30g unikonsiemeniä
1tl vanilijasokeria
200g jauhoja
1tl leivinjauhetta
1,4 dl maitoa (gluteenittomaan 1dl riittää)
3 munaa

Uuni 175 astetta, noin 30-35 minuuttia

1. Vatkaa sokeri ja voi/ margariini
2. Lisää sitruunankuori, unikonsiemenet ja vanilijasokeri
3. Vatkaa sekaan munat
4  Lisää jauhot ja leivinjauhe
5. Lisää maito

Täyte:

125g tomusokeria
yhden sitruunan mehu

tai

1dl kermaa vatkattuna
1 purkki sitruunarahkaa

IN ENGLISH:

For the cake

165g softened butter or margarine
110g caster sugar
zest of a lemon
1 tsp vanilla sugar
200g flour and 1 tsp baking powder
1,4dl milk (1dl for the gluten free version is enough)
3 eggs

For the icing

125g icing sugar
juice of one lemon

1. Beat the sugar and the butter
2. Add poppy seeds, lemon zest and vanilla sugar
3. Add eggs
4. Add flour and then the milk

Bake in 175 centigrade for 30-35 minutes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti