19. kesäkuuta 2011

GLUTEENITON FOCACCIA / GLUTEN FREE FOCACCIA


Lomaillessa tapaan käydä marketeissa katsomassa paikallisia ruokahyllyjä, hedelmiä, vihanneksia ja leipiä. Venetsiassa näin kaupassa tomaattiviipaleilla koristeltua focaccia-leipää ja heti piti kotona kokeilla...

2½ dl lämmintä maitoa (tai vettä)
1½ tl psylliumia
11g kuivahiivaa
1 muna
n. 75 g margariinia sulatettuna
n. 1 tl suolaa
1 dl sokerijuurikaskuitua hiutaleina
1dl kauralesettä ( jätä pois ja lisää jauhoja, jos et käytä kauraa)
4-5 dl Semper Mix jahoja (tänään laitoin 5dl)

Leivän päälle:

oliiviöljyä
ohuita kirsikkatomaatinviipaleita
kuivattua basilikaa ja oreganoa
ripaus merisuolaa

Anna psylliumjauheen turvota maidossa pienen hetken ja lisää sitten muna, sokerijuurikaskuitu hiutaleina, kauraleseet, sekä hiiva ja vatkaa tehosekoittimella hetken. Lisää puolet jauhoista ja margariini ja vatkaa lisää. Lisään loput jauhot ja sekoita taikinaa huolellisesti kauhalla.

Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele leivät leivinpaperille. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja lisää ohuet tomaatinviipaleet sekä oreganoa, basilikaa ja merisuolaa.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

IN ENGLISH:

While on holiday I like to visit local supermarkets and look at the diffrent foods on shelves, fruit and veg as well as breads. I noticed focaccia bread in Venice and as soon as I got home I just had to try to make my own gluten free version.

2½ dl warm milk (or water)
1½ tsp psyllium husk
11g  dried yeast
1 egg
75 g melted margarine
1 tsp salt
1 dl sugar-beet fibre flakes
1dl oatmeal ( leave out and add more flour if you do not use oats)
4-5 dl Semper Mix flour (today I added 5dl)

On top of the bread:

olive oil
thinly sliced cherry tomatoes
dried basil and oregano
sea salt

Let the psyllium husk rest for a while in warm milk. Then add the egg, salt, sugar-beet fibre flakes, oat meal and yeast and whisk for a while. Add half of the flour as well as the margarine and whisk again. Then add the rest of the flour and mix the dough carefully with a wooden spoon.

Divide the dough into two and spread onto a baking tray covered with a baking paper. Spread some olive oil on the dough as well as some cherry tomato slices and some oregano, basil and sea salt.

Bake in 225 Celcius for about 12 minutes.

2 kommenttia:

  1. Aah, tuo leipomasi focaccia oli tajuttoman hyvää! Odotan jo kiihkeästi seuraavaa maistiaiskertaa ja haaveilen reseptin kokeilemisesta...

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Tää niin leipoo lisää!

    VastaaPoista