4. joulukuuta 2011

JUUSTOSKONSSIT / CHEESE SCONES


Aivan joka päivä ei näköjään gluteenitonta joulukalenteriakaan ehdi päivittää. Elämässä sattuu niin kaikenlaista. Tänään kuitenkin tarjoilen juustoskonsseja teen kera ja kyllä tuli hyviä!

Juustoskonssit

3dl Semper MIX-jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl ksantaania
65g margariinia tai voita
ripaus suolaa
60g juustoraastetta (voimakkaan makuista)
1,5dl maitoa

Mittaa kulhoon jauhot ja leivinjauhe, sooda sekä ksantaani. Nypi sormin sekaan margariini tai voi. Lisää ripaus suolaa, juustoraaste ja maito ja sekoita varovasti. Taikinasta saa helposti muotoiltua kiinteän pallon. Leivittele vähän jauhoja leikkuulaudalle ja jaa taikina kolmeen osaan. Taputtele ensimmäinen pala varovasti leikkuulaudalle niin, että taikina on yli 1cm paksuista. Leikkaa pyöreällä piparimuotilla skonsseja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jatka kunnes taikina loppuu.

Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Nauti teen ja margariinin kera.

IN ENGLISH:

Obviously I haven't had time to update my gluten free advent calendar but I didn't think I would have time to do it every day. But here is something for this glorious Sunday.

Gluten free cheese scones

Ingredients:

225g self-raising gluten free flour (or plain gluten free flour with 1 tsp baking powder and 1 tsp baking soda and 1 tsp xanthan gum)
65g butter or margarine
pinch of salt
60g grated cheese
1,5dl milk

Preheat the oven to 225C. Mix together the flour and the salt. Rub in the butter until the mixture is like breadgrumbs. Add the cheese and the milk to make a soft dough. Divide the dough into three parts and put the first part on a cutting board. There is no need to use a rolling pin but tap the dough a little bit with your fingers in order to even the surface before cutting out rounds. Place the rounds on a baking sheet and bake for 15 minutes. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti