Panna cotta
2 liivatelehteä
5dl kermaa
1 vanilijatanko
0,5dl sokeria
1. Laita
liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
2. Kaada kerma
kattilaan. Halkaise vanilijatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa,
sokeria ja vanilijatangon palasia noin 15 minuuttia. Ole tarkkana, sillä seos
kuohuu helposti yli. Ota kattila liedeltä, poista vanilijatangon palaset ja
lisää liotetut, puristetut liivatteet.
3. Jaa seos
vuokiin.
4. Anna jälkiruoan
hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
5. Irrota panna
cotat vuoista ja aseta lautaselle. Koristele karamelli-tai marjakastikkeella
tai marjoilla.
6. Jälkiruokaan
sopivat kuohukerman lisäksi ruokakermat ja kevytkerma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti