5. joulukuuta 2011

PANNA COTTA


Panna cotta

2 liivatelehteä
5dl kermaa
1 vanilijatanko
0,5dl sokeria

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
2. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vanilijatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa, sokeria ja vanilijatangon palasia noin 15 minuuttia. Ole tarkkana, sillä seos kuohuu helposti yli. Ota kattila liedeltä, poista vanilijatangon palaset ja lisää liotetut, puristetut liivatteet.
3. Jaa seos vuokiin.
4. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
5. Irrota panna cotat vuoista ja aseta lautaselle. Koristele karamelli-tai marjakastikkeella tai marjoilla.
6. Jälkiruokaan sopivat kuohukerman lisäksi ruokakermat ja kevytkerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti