7. marraskuuta 2010

IHANA JÄLKIRUOKA / A LOVELY PUDDING



Tämän opin Nigellalta.

6 munan valkuaista
300g sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl balsamiviinietikkaa
50g  tummaa suklaata paloiteltuna pieniksi palasiksi

Marenkien päälle:

Kermavaahtoa (myös kevyempi vaihtoehto käy)
vadelmia tai esimerkiksi mansikoita soseutettuna
raastettua tummaa suklaata (jos haluat lisätä suklaan makua)

Mitat voi myös puolittaa ja tehdä esimerkiksi kuusi pienempää marenkia yhden ison marenkilevyn sijaan.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri, balsamiviinietikka, siivilöity kaakaojauhe ja suklaapalaset.

Levitä seos uunipellille yhdeksi pyöreäksi kakuksi tai useammaksi pieneksi.
Laita marengit uuniin ja vähennä heti lämpötila 150 asteeseen. Paista uunissa 1 tunti tai 1 tunti ja 15 minuuttia.

Anna marenkien jäähtyä, levitä niille kermavaahto ja marjat ja nauti.

IN ENGLISH:

I learned this recipe from Nigella.

6 egg whites
300 g caster sugar
3 tbsp cocoa powder, sieved
1 tsp balsamic vinegar
50 g dark chocolate, finely chopped

The topping

whipped cream
raspberries or pureed strawberries
coarsely grated dark chocolate

You can also half the amount of the meringue and make six smaller meringues.

Preheat the oven to 180 Celsius. Line a baking tray with baking paper.
Beat the egg whites carefully and add the sugar, the balsamic vinegar the cocoa powder and the chopped chocolate.
Mount the meringue on to the baking tray into one circle or into several smaller ones. Put the meringues into the oven and reduce the heat to 150 Celsius. Bake for one hour or a little longer.

Let the meringues cool and then pile whipped cream and raspberries or pureed strawberries on top and enjoy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti