11. marraskuuta 2010

MUSTIKKAMUFFINIT / BLUEBERRY MUFFINS


Olen ollut flunssassa koko viikon ja kymmenet kupit teetä ja lämmintä mehua alkavat jo kyllästyttämään. Onneksi muistin mustikkamuffinit, jotka maistuvat hyvin kaakaon kanssa, mutta eivät taaskaan kauneuskilpailuja voita. Aviomieskin epäili, että olin lisännyt muffineihin levää mustikoiden sijaan…


5dl gluteenittomia jauhoja tai 3,3 dl jyttejauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl sitruunankuorta raastettuna
250 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1,25dl kermaviiliä tai piimää
2,5 dl mustikoita

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Taikina mahtuu hyvin noin 12 isoon amerikanmuffinivuokaan.
Taikinan voi myös puolittaa.

Mittaa kuivat ainekset (jauhot, sooda, sitruunankuori) pienempään kulhoon ja sekoita ne. Sekoita voisula, sokeri ja munat isossa kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili tai piimä.
Laita mustikat kulhoon ja sekoita 1 rkl jauhoja mustikkoihin.
Sekoita kuivat ainekset ja mustikat taikinaan ja jaa taikina vuokiin.

Paista 20-25 minuuttia.

IN ENGLISH:

I have had a cold the whole week and have drunk way too many cups of tea and hot blackberry juice. Luckily I remembered my easy blueberry muffins which taste nice with hot chocolate but won’t win any beauty competitions after my treatment. Even the Husband looked at my muffin with reservation and asked whether my secret ingredient was seaweed.

5 dl  gluten free flour or 3,3dl gluten free jytte flour
1 tsp baking soda
1 tsp of lemon zest grated
250 g margarine
2,5 dl sugar
2 eggs
1,25dl sour cream
2,5 dl blueberries

Heat the oven to 200 Celcius.
You will get 12 large muffins from this dough. I like to use large American style muffin cups.
Add the dry ingredients into a smaller bowl and mix them. Then add the melted butter, sugar and eggs in a bigger bowl and add the sour cream into it. Mix well. Put the blueberries into a smallish bowl and add one table spoonful of flour into the blueberries. Add the dry ingredients as well as the blueberries into the dough. Mix carefully with a spoon. Then divide the dough into muffin cups and bake for 20-25 minutes.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta, siis nuo muffinit! Talviset tupaset ovat näemmä saaneet tulta pesään, eipä sitä muuten enää tarkenekaan!

    Paranemisia, kovasti paranemisia.

    VastaaPoista
  2. Moi! Lahjatupa sai kaverin maakunnassa sijaitsevasta halpakaupasti ja hyvin sopii paritalo pöytään.

    Täällä turvaudutaan edelleenkiin lepoon ja teehen. Kyllä tämä tästä...

    VastaaPoista
  3. Halpakaupasta! Edelleenkin! Höh kun mä en osaa kirjoittaa...

    VastaaPoista