1. joulukuuta 2010

TOMAATTIPIIRAKKA / TOMATO PIE



Tomaattipiirakka

POHJA:

1 dl gluteenitonta perunasosejauhetta
1,2-1,5 dl Jyttejauhoja tai  2 dl tavallisia gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
100g margariinia (200g jos jätät perunasosejauheen pois)
1 dl kylmää vettä

Sekoita ainekset kulhossa vatkaimella ja taputtele piirakkavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

TÄYTE:

2dl kevytkermaa tai ruokakermaa
2 munaa
1 pss juustoraastetta (esim. emmental)
viipaloituja tomaatteja
fetaa

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja koristele tomaateilla ja fetalla.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.



Tomato and feta pie

For the pie crust:

1 dl instant mashed potato mix
1,2-1,5dl Jytte flour (high fibre gluten free flour, sold at least in Finland) or 2dl regular gluten free flour
½ tsp baking powder
100g margarine (200g if you leave out the instant mashed potato mix)
1dl cold water

Bake in the oven (200 celcius) for ten minutes

For the filling:

2 dl cream
2 eggs
3-4 dl grated cheese (for example emmenthal)
sliced tomatoes
feta diced or crumbled

1 kommentti:

  1. Nam! Olen maistanut tätä kirjoittajan kuvailemaa ja tekemää piirakkaa ja voin kertoa, että hyvää on!

    Mukavaa joulunalusaikaa!

    KM

    VastaaPoista