20. syyskuuta 2010

MATKAVINKKI LONTOOSEEN: KEW GARDENS


Päivä Kew Gardenin kasvitieteellisessä puutarhassa Lontoossa on parasta, mitä helteinen kesäpäivä voi tarjota. Puutarhan lumo ei varmasti himmene myöskään viielämmällä säällä. Nähtävää on paljon ja puistoa kierrellessä tulee samalla reippailtua. Tämä bloggailija ei tiedä kasveista mitään, mutta niin vaan nautiskelimme matkaseuralaiseni kanssa puutarhan näkymistä viisi tuntia ja ehdimme vasta raapaista pintaa. Suosittelen ainakin tutustumaan Xstrata Treetop Walkway -reittiin, josta avautuu puisto puiden korkeudelta sekä Palm House -kasvihuoneeseen ja japanilaiseen puutarhaan.







Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä olivat jättiläislumpeenlehdet. Tällä kertaa lehdellä ei istunut pientä lasta, mutta silti näky oli mieleenpainuva.





Puistoon on suhteellisen kallis sisääpääsymaksu, mutta lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi. Puistosta löytyy ravintoloita, kahviloita, leikkipuisto sekä myymälä. Vierailun aikana voi myös ihmetellä puiston yli lentäviä lentokoneita, jotka laskeutuvat Heathrown lentokentälle.

Lisää tietoa Kew Gardenista: http://www.kew.org/

3 kommenttia:

  1. Hei, miten osasitkin lohkaista heti seuraavaksi näin osuvan vinkin ;D
    Thanks! Upeat kuvat ja varsinkin tuo japanilainen puutarha näyttää henkeäsalpaavan upealta. Nuo jättilumpeet ovat ihmeellisiä, upeita kasveja. Itse olen nähnyt niitä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

    VastaaPoista
  2. Tulin vielä ihmettelemään, miten olin saanut noin monta upea-sanaa yhteen kommenttiin...

    VastaaPoista
  3. Voi höh!

    Kommenttini hukkui bittiavaruuteen, kun aloin pähkäillä kommenttiprofiilia...

    Tiivistettynä halusin sanoa, että kiitos linkistä sivustolle ja että kissa- ja kaupunkimatkailuihmisenä odotan kovasti mirritarinoitasi sekä erilaisia matkavinkkejä. Ehkä mekin sinne Lontooseen vielä joskus...

    Yöterkkuja Madgelle ja pojille pöytänaapuriltasi

    VastaaPoista